I år blir det 24 Hour Business Camp för mig igen

På söndag bär det av till Hasseludden. Tillsammans med Erik Pettersson och Lowe Bäckström så åker vi på 24 Hour Business Camp för att under 24 timmar bygga en tjänst. Målet när vi är klara på tisdag förmiddag ska vara att det finns en tjänst vid namn Hittebo som är en andrahandsförmedlare av hyresrätter där man genom sina vänner kan hitta någonstans att bo. Dessutom blir det tryggare för dig som hyr ut.

Vi lever mer och mer i ett samhälle där det handlar om att vara social och kontaktskapande och nätverkande är närmast det viktigaste som finns för allt man gör. Oavsett om det gäller att hitta jobb, resa eller hitta boende. Vi ser ett stort behov av en sådan här tjänst för just bostäder i Stockholm och vi siktar på att ha en färdig tjänst till på tisdag.

Det är tredje gången jag åker på 24 Hour Business Camp och jag ser fram emot det lika mycket i år som jag gjort tidigare år. Förra året var jag inte med och jag var lite butter över att .SE-stiftelsen hade tagit över men nu när min bitterhet har lagt sig så måste jag se det som något positivt och jag tror verkligen att det kommer bli ett bra evenemang.

Hasseludden är för övrigt ett fantastiskt ställe. Det är ett spa med japansk inspiration egentligen och invarderas någon gång per år av ca 100 personer som ska bygga ett par tjänster. Oavsett om det är mobiltjänster eller webbtjänster eller vad det nu kan vara. Det har varit både högt och lågt och en del av tjänsterna har gått vidare och blivit riktiga bolag med exempel på Kundo och Vacker Väder.

Jag ser verkligen fram emot det här årets upplaga av 24 Hour Business Camp.

5 reaktioner till “I år blir det 24 Hour Business Camp för mig igen”

  1. Jag vet inte, känns som att det inte riktigt är samma stämning och inte riktigt lika jordnära. Den där glöden som fanns när det enbart var Ted som drev det. Men jag kan ju ha fel. Jag hoppas verkligen att det kommer bli riktigt awesome den här gången också.

    Det känns liksom lite som att Facebook skulle börja köra Sweden Social Web Camp istället för Tomas och Kristin. Det skulle inte bli samma sak.

    Jag hoppas jag har fel och att det kommer bli minst lika awesome som gång 1 och 2 då jag var där senast. Om inte annat så brukar man alltid träffa massor med awesome folk.

  2. Grabbar – vi delar ut enkäten i år igen. Se till att få folk att fylla i den om ni kan hjälpa till med det. Senare skall jag och Erik Lakomaa presentera resultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *