Det har ju gått bra hittills

Ibland får man som användare panik när något nytt händer. Det kan gälla att Jaiku lades ner, att den numera bortglömda platsbaserade tjänsten Brightkites privacyinställningar var på vift eller kanske att Facebook köper upp den fantastiska tjänsten Instagram. Alltid är det något orosmoment som händer när sånt här sker.

Ofta så blir man lite deppig när sånt händer. Det blir en förändring i sitt vardagliga beteende och när en tjänst man har fått lite hjärta för förändras så blir man lätt nostalgisk. Det är egentligen inget konstigt utan händer varje dag, överallt. Vi människor har bara ganska svårt att ta förändringar. Det händer när Melodifestivalen gick från en tävling till många deltävlingar, när Alliansen blev en allians och tog makten och när det plötsligt blev en sista säsong av otrevliga doktorn House. Det kan handla om minsta lilla förändring så ruttnar vi till på sånt som egentligen inte är hela världen.

Själv ska jag försöka sluta ruttna till vid förändringar och försöka se det positiva i det som händer. Att Jaiku lades ner gav lite förvirring och det tog några år men nu är det ganska samlat i lite nya konstellationer, Brightkite vågar ingen använda längre men vi fick ju större användning av Foursquare då och Instagram har Facebook inte vågat röra ännu men när de väl gör det så kommer det säkerligen bli bra.

Saker blir ibland inte som man tänkt. Sen finns det fall då man borde gör något helt annat. Det var ju exempelvis inte många i min närhet som grät när Google Wave kastade in handduken till fördel för Googles andra produkter.

Från och med nu så ska jag bara uttrycka mig som att jag ser fram emot framtiden utan att låta negativ vid förändringar. Ofta är det dessutom möjligheter som öppnar upp. Det har ju gått bra hittills så varför skulle det gå dåligt längre fram?

2 reaktioner till “Det har ju gått bra hittills”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *