Ifall jag läser så skriver jag

Varje gång jag kommer ikapp och läser ifatt min Google Reader, läser ifatt min bok, lyssnar ifatt mina podcasts som jag tycker om att lyssna på och twittrar lite där emellan så får jag inspiration till att skriva. Så som det är just precis nu. Jag har en stor inspiration att skriva men inget direkt att skriva om och det känns alltid som att det är det som ger ångesten av att blogga, när man inte har något att skriva om. Jag skulle säkerligen kunna blogga om massa saker idag såsom vad jag tror om framtiden av e-böcker eller att jag funderar på att dra igång ett litet evenemang som jag fick inspiration om igår eller varför inte skriva en liten egen analys om vad jag tycker om Ajour – som verkar vara ett populärt ämne att skriva om. Men jag vet inte. Finns det någon som vill läsa det? Går inte redan mycket av det att läsa hos traditionella medier eller nyhetsbloggar?

Ofta undrar jag om det är just det där att jag bryr mig om vad andra vill läsa som gör att jag inte bloggar eller ifall det handlar om att jag inte läser tillräckligt med artiklar per dag. Men det kan verkligen inte vara så för jag blickar igenom 1000 artiklar om dagen och läser kanske 50-100 grundligt, försöker lyssna på en podcast, läser något eller ett par kapitel ur en bok och följer mitt twitterflöde ganska frekvent. Det kan omöjligtvis vara inspirationsbrist eftersom jag ofta får inspiration av det jag läser, lyssnar på och diskuterar. Jag måste, återigen, försöka skriva mer men med mer insikt. Eller så kanske det inte är så viktigt? Kanske borde jag bara posta länkar som jag läser som jag tycker är intressant och skriva en mer genomtänkt post lite då och då? Det handlar ju inte direkt om att jag inte är aktiv eftersom jag på senare tid har varit mer aktiv än vanligt och dessutom varit gladare än vanligt. Frågan är också vad man vill läsa i en blogg, ska den vara privat eller ska den inte vara det? Jag skulle gärna blanda men jag vet inte riktigt om något blir intressant i så fall.

Målet är att skriva mer, att ha mindre ångest över att allt ska bli så bra och egentligen bara skriva om det jag tycker är intressant. Oavsett om det gäller att åka utomlands privat eller om det handlar om att effektivisera mitt arbetssätt eller om någon tuff kampanj eller om någon tuff trendig regnkappa som man kan se poppa upp här och var. Men hur som helst är det nog bättre att skriva något än att inte skriva alls. Har du någon strategi för hur du skriver?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273