Nu stänger alltså Google ner Jaiku på riktigt

Det känns lite sorgligt att Google stänger ner Jaiku på riktigt 15/1 2012. Inte för att jag har varit så aktiv där på mycket länge men det gav mig mycket och jag lärde mig mycket när det var som mest aktivt, där runt 2008.

Det var blandade människor som hängde där. Allt ifrån vanliga knegare till direktörer till studenter till entreprenörer och alla pratade med varandra och respekterade varandra. I början var det stängt och det som krävdes var en inbjudan från någon som redan fanns på nätverket. Det gjorde så att man fick kämpa lite för att få komma in vilket ofta gjorde att diskussionerna blev lite djupare. Det var som twitter fast det att man fick svara med hur långa svar som helst, vilket också bidrog till djupet på diskussionerna. Det var som ett fikarum med folk som hela tiden ville diskutera.

En av mina favorittrådar var den där jag frågar varför jag skulle bo kvar i Malmö. Under mina 5,5 år där nere så ser jag fortfarande inte vad det var så unikt med den staden. Men jag hoppas bli överbevisad någon dag. Men det är inte det den här bloggposten handlar om. Det var många trådar om vad Spotify egentligen var för något. En och annan diskussion om framtidens publicering och någon enstaka diskussion om vad man skulle dricka för vin till helgen. Det hela rundades av är att alla samlas på en ö på Tjärö i mitten av augusti varje år.

Det är en tid som är förbi, den där med Jaiku. Men trots det så kommer jag att fortsätta vara nostalgisk.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273