Att lära sig nya saker

Jag tycker om att lära mig nya saker hela tiden och jag läser ofta bloggar för detta ändamål. Men igår började kolla närmre på Qwiki som har funnits ett bra tag men jag har inte haft tid att titta närmre på tjänsten förut. Det första som slog mig var det lekfulla men samtidigt enkla gränssnittet. Att visualisera information på sättet genom en kort sammanfattande video är briljant och dessutom slipper jag lägga lång tid på att lära mig något som jag inte behöver lära mig så ingående utan mest få en snabb överblick på.

Bara genom att söka på exempelvis sin hemstad eller på ett djur man tycker är häftigt så kan man enkelt få reda på övergripande information på ett tydligt och beskrivande sätt. Dessutom använder Qwiki befintliga tjänster som exempelvis Google Maps för att visualisera var någonstans staden ligger. Jag tycker om tjänsten trots att den har fått en del kritik från olika forum att den inte ger något mervärde och är väldigt enkel att utveckla. Det enda jag inte tycker är så bra är att den använder Flash för all typ av video. Skulle det vara gjort med JavaScript och videostandarden i HTML5 skulle jag vara gladare. Men man kan ju inte få allt.

1 reaktion till “Att lära sig nya saker”

  1. Jag tror på Qwiki. Även om informationen är lite ytlig – det gör inget, nästan bara för att det är så fint. För några månader sedan hade de info uppe på sajten riktad till ”Publishers” (här http://www.qwiki.com/for-publishers ), där de skrev att det kommer komma ett slags premiumversion med typ brandade Qwikis. Det har de tagit bort helt. Har du hört något om varför? Har de hittat nya intäktskällor kanske…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *