Nu spelar din närvaro roll

År 2009 började med att Twitter slog igenom stort i Sverige och mycket tyder på att vi kommer att spela locationbaserade spel 2010. Med applikationer som Gowalla och Foursquare så kommer det bli en bra kamp om vem som checkar in flest gånger, vem som har flest stamps eller flest trips. Företagen kommer att hänga på så fort de kommer på hur de ska använda det som marknadskanal för det finns verkligen mycket de kan göra.

Dennis Crowley, en av grundarna till Foursquare, berättade på Mobile Monday i Amsterdam om varför man ska använda sig av sådana här tjänster. Det mest intressanta han nämner är att det är ett roligt sätt att testa nya saker eller se nya platser. Säg till exempel att du är på en skidort, visst finns det då ett sug att testa alla backarna om du får en vinst när du besökt alla topparna? Får du en gratis kaffe när du besökt alla 7-Eleven i Malmö (det är för övrigt ganska tokigt att Malmö bara har 3 stycken 7-Eleven) så blir du glad för det. Vinsterna behöver inte ens vara en kopp kaffe utan bara en digital vinst som en badge i Foursquare eller ett item i Gowalla. Oavsett vad du får så blir du glad för att du får något för att du checkat in. Gowalla själva anordnade en tävling under julen där man kunde vinna allt ifrån iPods till t-shirts för sina användare bara för att de skulle använda tjänsten mer och visst lyckades de. Även väskföretaget Incase har börjat köpa in sina egna produkter som items i Gowalla som marknadskanal.

Kevin Rose som är ängelinvesterare i de båda tjänsterna har en monolog på sin blogg kring dessa tjänster som också är värd att lyssna på. Själv är jag mest nyfiken på vilket företag som blir först med att utnyttja den nya tekniken. Vilka tror du blir först i Sverige med att ge rabatt när någon checkar in?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273