Klart man vill ha en uppkopplad våg

Att ha koll på sin vikt är något man borde ha. Det har jag inte idag och en av anledningarna är att jag aldrig har ägt en våg. Nu har jag hittat en våg som kopplar upp sig till ens WiFi och analyserar ens vikt och ger en kurva tillbaka vilket jag tror kan vara motiverande att ställa sig på den också. Frågan om det skulle vara motiverande nog för att verkligen gå ner ett par kilo eller ifall det bara skulle vara för skoj skull?

Jag tycker det är roligt att fler och fler prylar i hemmet kopplar upp sig. Det jag skulle vilja se är en kaffekokare som kopplar upp sig och analyserar ens kaffekonsumtion eller en apparat som analyserar ens förbrukning av hushållsenergi. Det sistnämnda är på väg mot marknaden från svenska inUse och det är något jag verkligen ser fram emot. Att på ett enkelt sätt kunna hålla koll på förbrukningen av just energi. Jag har tidigare skrivit om andra liknande prylar som exempelvis Bakertweet och jag trivs med att utvecklingen blir att fler och fler prylar kopplas upp mot internet. Vad skulle du vilja se för pryl i hemmet som skulle vara uppkopplad?

12 reaktioner till “Klart man vill ha en uppkopplad våg”

  1. Vet inte om den är produktifierad på riktigt, men den där lampan som mäter hushållets energiförbrukning och öppnar/sluter sig accordingly är sjukt cool.

  2. Läcker våg! http://viktpuls.se kan ge praktiska viktkurvor och lite koll på vikten, men det kräver förstås att man tar med telefonen in i badrummet och mailar eller twittrar in vikten manuellt.

    Själv skulle jag vilja ha någon form av tyst lågenergiprojektor som visar vad som händer på mina webbplatser, mailen, Twitter, Facebook på väggen. Aldrig mera urkopplad…

  3. En automatisk morgonpuls mätare som är uppkopplad. Det vill jag ha. Med statestik och sa….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *