Bubblan som nyhets- och diskussionsfilter

bubblanSedan massflykten från Jaiku så har det varit mycket rörigt att följa diskussionen och mitt filter från det väsentliga försvann ganska fort. När jag kom till Bloggy så gick det för sakta och på Twitter går det för fort. Men jag vill samtidigt inte missa något. Genom Bubblan så är tanken att filtret ska återkomma med intressanta artiklar, nyheter och diskussioner. Även att ställa en fråga går bra och såsom Jaiku hade det så är det trådade kommentarer vilket gör det lättare att följa med i diskussionerna.

Det här är inget forum som direkt riktar sig mot den gamla jaikububblan specifikt men samma områden och diskussioner. Man måste dock skapa ett konto för att kunna delta i diskussionen men det tar inte mer än någon minut. Ämnena kan handla om allt från tech till generella nyheter till afterwork-planer. Då det både går att posta länkar och diskussioner om man inte fyller i en länk. För att underlätta att posta nya länkar så finns det en bookmarklet här som man enkelt kan dra till sin bokmärkesrad. Varje gång du är inne på en sida som du tycker verkar intressant som du vill dela med dig av så är det bara trycka på bokmärket så kan du enkelt dela med dig av länken till andra för vidare diskussion.

Det är svårt att hitta intressanta artiklar, bloggposter, bilder, videos och diskussioner idag förutom på möjligen Google Reader Shared Items där det poppar upp titt som tätt och det är det enda filtret jag har idag för att hitta bra innehåll. I övrigt så använder jag liknande tjänster såsom Reddit men det finns ingen riktigt bra som har med svenska artiklar, bloggposter och videos. Alla, eller i alla fall de flesta, fokuserar på utländska artiklar vilket inte alls är fel. Det vill jag gärna att Bubblan också ska göra men att kunna kombinera det med artiklar och bloggposter på svenska är inte fel.

Ifall man vill starta en diskussion eller ett upprop av något slag så trycker man enkelt på Submit för att komma till postningen. Där kan man fylla i Title först och sen Description om man vill det. För att skapa en en diskussion så är det lättare att försöka hålla relativt standardiserade uttryck men det lär nog uppkomma allt eftersom. På den liknande webbplatsen Hacker News så används ”Ask HN: Frågan” och genom det så kan man ställa en fråga. Med detta så kan man fråga om det mesta. Exempelvis om man letar folk, har en fråga om precis vad som helst eller vill göra ett upprop om en gemensam afterwork eller liknande.

Till sist så vill jag säga att det här är inget stängt community som Jaiku en gång var och det är användarna som bestämmer vad Bubblan ska bli. Ska det ens heta Bubblan? Ska det finnas kategorier? Vill ni har egna Shared Items GreaseMonkey-skript för att förenkla? Är det rätt färger? Allt är upp till användarna. Var med och bestäm du också – gå med direkt och delta i diskussionen!


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273