Hitta en trevlig kaffekompis där du är

Tjänster som ser var jag är är toppen. De kommer att bli såpass bra att när jag går på stan så kommer jag enkelt med en knapptryckning kunna se var alla mina vänner är. Vi kommer inte ens behöva ringa med mobiltelefonen för att kunna veta var vännerna sitter och tar en fika. Du behöver inte ens veta vägen dit eller vad kaféet heter. Det går redan nu, det är bara att börja att bjuda in dina vänner så att det blir lite fart på det bara.

Vi är ett fåtal i Sverige som idag använder oss utav tjänsten Brightkite för att se var vi är någonstans. Inte är vi många men ett par är vi. Vi använder oss av webbtjänsten, mobila webbplatsen och iPhoneklienten för att uppdatera alla var vi befinner oss för stunden. I kombination med detta så använder vi ofta den inbyggda funktionen i Brightkite kopplad direkt till Twitter för att uppdatera vad vi gör och inbjuder ofta andra att antingen ta en fika eller en lunch om vi befinner oss i närheten.

Det som behöver göras är egentligen att fler måste börja använda tjänsten för att det ska bli något roligt av det. Om du inte har träffat mig så är jag inte så intresserad att ha dig som vän på Brightkite men om fler börjar använda det skulle ändå göra mig ganska glad. Anledningen är att ifall fler och fler börjar använda det så kommer ni själva se nyttan av det i era umgängeskretsar. Sitter din kompis på ett kaffe så kan du se hur nära det kaféet är och när han eller hon checkade in där. Att checka in är det man gör när man anländer till en viss plats för att visa att man är där. Dessutom så kan man skriva offentliga saker som visar vad som händer i närheten av där man är.

Du kanske använder en annan lokaliseringstjänst som exempelvis Google Latitude eller svenska Lociloci och det är ju helt okej men snart måste alla börja samsas om en klient och jag skulle vilja lägga min röst på Brightkite men jag hör gärna argument på varför de andra klienterna är bättre enligt dig.

Det här är ett sätt att låta internet komma närmre det verkliga livet, vi måste bara bli fler som vill komma närmre internet och detta är en bra början

7 reaktioner till “Hitta en trevlig kaffekompis där du är”

  1. Inte läst hela inlägget – men ”snart måste alla börja samsas om en klient” håller jag inte med om – ifall alla bara ser till att förutom att lägga in sin position i en viss klient också skicka ut den till Fire Eagle så att den kan skickas vidare till alla andra klienter så att alla kan se var man är.

    Ex. Brightkite kan om jag minns rätt skicka vidare ens position till Fire Eagle som i sin tur kan skicka vidare den till andra klienter såsom Friends on Fire och Brightkite kan också ta emot positioner från Fire Eagle tror jag.

  2. Har struntat i att skaffa Brightkite tidigare för att ingen jag känner har det, men som du säger, man måste bli medlem och börja bygga upp tjänsten i sin omgivning. Därför skaffade jag en precis. Jag tror dock att Brightkite inte är aktuellt förrän den vidsträckta majoriteten av Sveriges befolkning börjat modernisera sina mobiler och har Wlan och stora displayer som man enkelt kan navigera sig med (iPhone med andra ord)

  3. Har haft ett BK konto ett tag men först senaste veckan börjat grotta ner mi lite i det, mest från iPhone. Funkar urbra och kommer att växa när folk fattar hur bra den är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *