Att hantera många människor på Twitter

En av de svårare sakerna med att twittra är att kunna sortera ut det som du inte anser vara brus. Detta gäller speciellt när man kommer upp och följer över 500 personer. När bruset blir för mycket så finns det ett par vägar att ta. Det första är att börja rensa bort allt som är brus och bara följa dina vänner och bekanta. Det andra är att börja använda verktyg för att enklare kontrollera bruset. Eftersom att jag tycker om att följa mycket människor så väljer jag hellre att använda mig av verktyg.

Det finns många verktyg för att förenkla utsorteringen av relevanta tweets. Jag använder mig sedan igår kväll av applikationen Nambu där jag enkelt kan gruppera mina kontakter som jag vill gruppera dem. En annan funktion är att kunna se trådade kommentarer och att se var man nämns vilket är att Twitter kom ett steg närmre gamla härliga Jaiku. Före jag använde Nambu så använde jag ett verktyg som heter TweetDeck och ett annat som hette DestroyTwitter. Jocke har förklarat skillnaderna på dessa verktyg och hur man använder dem för både kommunikation och att hålla koll. Fördelen med Nambu är att det är en native macapplikation som dessutom är gratis.

Jag är lite nyfiken på hur du hanterar dit twitterflöde och hanterar bruset. Finns det kanske något verktyg jag har missat som jag borde kika på?

7 reaktioner till “Att hantera många människor på Twitter”

 1. Jag erkänner, jag har inte riktigt blivit vän med Twitter ännu. Jag saknar det trådade diskussionen som man får genom t.ex. Jaiku, Bloggy och Friendfeed. Samtidigt inser jag att Twitter förmodligen är det starkaste spelaren just nu (tillsammans med Facebook). Jag ska ta ditt råd och testa Nambu, så får vi se om jag blir överbevisad.

 2. Vill du köra twitter i gmail så kolla på gadgeten twittergadget.com. Det är min primära klient nu och funkar betydligt mycket bättre än exempelvis DestroyTwitter. Iaf för mig.

 3. Tack för tipset med Nambu, riktigt nice program, gillar verkligen trådningen, något som jag har saknat länge, nu ska jag bara fixa iordning så att jag har bra filtreringar. Men det här slår verkligen de tidigare programmen som finns där ute.

 4. Hm…jag verkar gå i dina fotspår. Har hittills fastnat i Tweetdeck. Men tackar för Nambu-tipset. Ser särskilt fram emot möjligheten att föja tråden (som i Jaiku). Återkommer.

 5. Liffeman: Vad tyckte du efter en runda?

  Wille: Det har jag inte försökt med ännu men kommer nog att prova på det. Försöker testa så många sätt som möjligt för att hitta det jag trivs bäst med. Som Jocke skrev så är kommunikationen riktigt schysst med Nambu men för att ha kollen så är nog tyvärr TweetDeck stråt vassare men jag ger Nambu en ärlig chans till att kunna hantera kollen.

  Jonas Kac: Jag håller med. Det är svårt att hitta native-applikationer. Något jag kommer att prova är Tweetie när det kommer till mac vilket troligtvis inte dröjer alltför länge. Det är ju en klassiker i iPhonen.

  Kristofer Björkman: Vem saknar inte Jaiku. Allt som kan få Twitter att bli nya Jaiku gör mig glad. Tyvärr räckte inte Nambu riktigt hela vägen för detta men det är en bra bit på vägen tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *